Prioritizează finanțările verzi. Modul educațional pentru IMM-uri, powered by BCR, care te ajută să faci investiții sustenabile

Dec 5
Hai să facem investiții mai bune! Hai să atragem finanțări care înseamnă nu doar upgrade tehnologic, ci și responsabilitate pentru mediu și respect pentru comunitate. Hai să înscriem afacerea noastră într-un cerc virtuos în care cerem și oferim, în același timp, sustenabilitate partenerilor noștri, clienților și comunității. Acestea au fost gândurile care au stat la baza creării platformei Academia de Sustenabilitate iar modulul Prioritizează finanțările verzi. Ghid pentru IMM-uri adaugă componenta de educație financiară în demersul nostru educațional.

Un nou climat antreprenorial

Tu, antreprenorule, cel care conduci unul dintre cele peste 750.000 de IMM-uri din România, ai un rol esențial în sprijinirea și consolidarea unei economii cu emisii scăzute de carbon în țara noastră. Știm că în ADN-ul tău de business e mereu activă dorința de a aduce inovație și tehnologie iar acum poți completa demersurile de a îți dezvolta afacerea, produsele și serviciile într-un mod care promovează ȘI sustenabilitatea și acțiunea climatică.

Desigur, IMM-urile nu pot face aceste schimbări singure, ci au nevoie de finanțări substanțiale pentru a atinge dezideratul. Factorii de decizie politică și instituțiile financiare publice trebuie să înțeleagă nevoile unice de ecologizare ale IMM-urilor și să își adapteze sprijinul financiar și nefinanciar pentru a le susține.

În cuvintele Ioanei Voinescu, una dintre expertele BCR colaboratoare ale modulului, „pentru ca tranziția să aibă loc, trebuie ca toți actorii să contribuie. Este și rolul nostru de finanțator în a educa mediul de business în ce privește finanțarea verde, cum se poate începe un demers de sustenabilitate, de conștientizare a importanței demersului și ce înseamnă o finanțare verde.”

Știm că este greu să îți conduci afacerea zi de zi și, în același timp, să planifici și viitorul. Te ajutăm să nu lași și acest trend să te depășească! Modulul Prioritizează finanțările verzi. Ghid pentru IMM-uri este un far în peisajul financiar actual și este șansa ta de a înțelege cum să îți aliniezi obiectivele financiare cu valorile de sustenabilitate, creând astfel o afacere cu adevărat durabilă și influentă.Vei înțelege ce înseamnă conceptul de finanțări verzi, vei explora reglementările europene în materie și vei afla ce fel de investiții verzi poți realiza chiar acum pentru cea mai mare rată de succes. 

Începe-ți călătoria spre sustenabilitate acum!

E timpul să te alături unei mișcări globale de antreprenori dedicați schimbării. Modulul Prioritizează finanțările verzi. Ghid pentru IMM-uri nu este doar despre o sursă de educație; este un loc unde viitorul se întâlnește cu prezentul pentru a crea o lume mai bună. Aici, nu numai că înveți despre potențialul finanțărilor verzi, ci devii parte dintr-o mișcare globală care transformă felul în care privim afacerile și inovația. Este timpul să fii parte din schimbarea pe care o dorești să o vezi în lume!